Therapie
Als mens ben je bedoeld om te leven in verbinding met jezelf, met God en met anderen. Deze verbinding maakt ons leven zinvol en maakt dat we ons van betekenis voelen. Betekenisvolle relaties geven draagkracht en veerkracht. Relaties kunnen echter ook moeilijk zijn en problemen geven, dat is iets wat je om je heen kunt waarnemen. Soms ben je daar zelf een onderdeel van. Dan is het fijn als je daar zelf of samen een weg in weet te vinden. Mogelijk lukt het je niet om er zelf of samen uit te komen. In zo'n situatie kan het helpend zijn om samen of alleen hulp te zoeken.
Methodes
Psychosociale therapie
In het leven leren we een omgang te vinden met onszelf en anderen. We hebben daarbij te maken met ons eigen unieke ik. Deze wordt bepaald door een combi van karaktereigenschappen; wat leerde je in je context over omgaan met jezelf en de ander en wat heb je meegemaakt wat jou heeft beïnvloed. Hoe ga je om met verwachtingen en eisen, kansen en uitdagingen, mogelijkheden en onmogelijkheden, erkennen en ontkennen, emoties tonen en emoties negeren. Hier moeten we in ons leven een weg in vinden en dat vraagt veel energie. Wanneer je hier geen energie meer voor hebt daalt het vermogen tot relativeren en in oplossingen denken. Met als gevolg dat je in allerlei problemen en moeilijkheden kunt belanden. Er kunnen klachten ontstaan als onzekerheid, angst, laag zelfbeeld, irritatie, onrust, stress, eenzaamheid en identiteitsproblematiek.
Ook in relaties, gezin of op het werk kunnen problemen ontstaan waar je niet uitkomt. In psychosociale therapie maken we gebruik van gesprekken, methoden en technieken om je verder te helpen. Je situatie, je gedachten, je beleving, je omgang ermee, dit alles brengen we in kaart en samen zoeken we naar een passende manier van omgang met dat waar je tegenaan loopt. Door bewust te worden van je gedachten en gedragspatronen ontstaat er ruimte, je energie neemt weer toe en je wordt veerkrachtiger. Dit komt ten goede aan je groei en ontwikkeling in wie je bent.